Klik op het vakje van vandaag om het cadeautje te openen:

Oermensjes Adventskalender, elke dag een leuke verassing.

De Oermensjes Adventskalender, aftellen naar Kerstmis. Advent is de periode van voorbereiding op het Kerstfeest. De Adventsperiode begint vier zondagen voor Kerst en duurt tot Kerstavond. Dit jaar begint Advent op zondag 1 december. Het woord ‘advent’ komt van het Latijnse woord ‘adventus’ en betekent ‘komst’. Er wordt toegeleefd naar Kerstmis, het feest van de komst (de geboorte) van Jezus.

Dat klinkt alsof de Adventsperiode alleen maar voor gelovigen is. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Voor mij persoonlijk bijvoorbeeld is het ook een periode van plannen maken en vooruit kijken naar een nieuw jaar om fris aan te beginnen. Maar ook uitkijken naar dagen die langzaam weer langer worden, toe zijn aan licht.

Dit jaar bedacht ik een Adventskalender voor alle Oermensjesfans. Niet om nu van het Sinterklaasfeest, drie weken door te stuiteren en uitgeput te eindigen bij Kerstmis, maar wel om jullie te bedanken voor je Oermensjes-enthousiasme. Daarom vind je hier de komende Adventsperiode 24 leuke cadeautjes. Het idee is simpel: iedere dag om 9 uur gaat er een nieuw vakje open. Daarachter vind je bijvoorbeeld een knutseltip, een recept, een kortingsactie of een gave give-away.

Lijk het je ook leuk om ideeen uit te wisselen over groen-goed producten, en ervaringen over duurzaam opvoeden met elkaar te delen? Schrijf je dan nu in voor de Groen Goed Gebabbel Facebook groep.