Draagdoeken

Een draagdoek is een lange lap stof. Op een speciale manier geweven zodat het veilig is je kind hierin te dragen. Dat kan al vanaf de geboorte. Dragen heeft een heleboel voordelen:

– Het stimuleert de hechting tussen jou en je kind
– Je draagt je kind in een veilige, ergonomische houding
– Dragen is praktisch, je hebt beide handen vrij
– Niet meer stuntelen met een kinderwagen op moeilijk begaanbare wegen
– Er zijn talloze knopen, er is dus altijd een manier die jou het beste past

Het assortiment draagdoeken van Oermensjes:

Draagadvies

Om de draagdoek fijn te laten zitten bij jou en je kind, raad ik je aan een draagconsult te boeken. Tijdens dit consult krijg je op maat advies en oefenen we samen het knopen van de draagdoek. Je kunt een consult boeken voor jezelf of samen met iemand. Bekijk de mogelijkheden.

Rekbare draagdoeken

Een rekbare doek is zacht en comfortabel. Ideaal voor pasgeborenen. Daarnaast is deze doek super simpel in gebruik. Je hoeft voor deze doek niet veel te knopen, wat een reden is dat mannen deze doeken erg fijn vinden. Een rekbare doek, de naam zegt het al, rekt een beetje mee waardoor deze doek niet geschikt is voor zwaardere kinderen. Met een rekbare doek kun je enkel buikdragen.

Geweven draagdoeken

Een geweven doek is oersterk en geschikt voor het dragen van baby’s tot kleuters. Je kunt met een geweven draagdoek rug- heup- en buikdragen. Je draagt je kindje altijd naar je toe: met een bolle rug, de billen laag en de knieën hoog, in de zogenaamde kikkerhouding. Dat knopen? Het is echt makkelijker dan je denkt, ik help je graag tijdens een consult.

Welke maat draagdoek?

De rekbare doeken hebben vaak een ‘one size fits all’ model. Enkele merken houden de confectiematen S/M/L aan. Voor geweven doeken is de maatvoering iets anders. Wil je de meeste regulieren buik-, rug-, en heupknopen kunnen doen dan is maat 6 het meest geschikt. (Jij hebt dan kledingmaat 36- 44) Maat 5 is fijn voor smallere, dunnere mensen (kledingmaat 34 of kleiner). Maat 7 is voor mensen met een maatje meer (kledingmaat 46 of meer). Willen jij en je partner met dezelfde doek dragen? Ga dan uit van de grootste kledingmaat van jullie twee.