Hulde aan de tankstation-mevrouw

wasbaar maandverband

In de auto onderweg naar een lekker dagje uit met de kinderen, ga je in je hoofd nog even na of je alles hebt meegenomen. Drinkbekers, check. Handdoeken, check. Zonnebrandcreme, ook niet vergeten. Maandverband voor jezelf? Shit! Dat ligt dus nog thuis en als er iets is waar ik vandaag niet zonder kan…

Afijn, dat wordt dus een stop bij het eerste de beste tankstation. De hoop om daar een setje wasbaar maandverband te vinden heb ik niet eens, hulde aan de tanstation-mevrouw die de wegwerp maandverbandjes er heeft doorgedrukt tijdens de maandelijkse assortimentsvergadering met haar mannelijke collega’s.

’s avonds thuis snap ik weer waarom ik zo blij ben met die wasbare variant. Echt niet alleen om de lucht! (Vertel, waarom moeten die wegwerp dingen zo ontzettend overdreven naar parfum ruiken? Zelfs als ik met mn hoofd tussen mn benen ga hangen ruik ik nog niks, dus waarom dan die over-de-top parfum?) Maar ik ben vooral blij dat de wasbare variant niet zo broeit. Geen jeuk, geen irritatie, niks. Kom op zeg, het is ook al vervelend genoeg om iedere maand ongesteld te zijn.

Ik geef meteen toe, de eerste keer dat ik hoorde van wasbaar maandverband dacht ik ook: gatver. Maar wat is er nou eigenlijk vies aan? Bloed? Dat zie ik hier met drie buitenspelende kinderen die van een speeltoestel vallen regelmatig. Hun bloed moet ik dan nog afvegen en toedekken, dit bloed mik ik met verbandje en al in een emmer koud water en daarna in de wasmachine. Kun je moeilijk vies noemen. Bovendien, als je dan een maandverband variant neemt met print of kleur, dan zie je daar de bloedvlekken amper op, hoef je je ook niet zo de pleuris te schrikken. 😉

Stinken? Dat doet het niet, het ruikt niet eens. Kriebelen, jeuken of anderszins irriteren? Totaal geen last van. Het voelt bijna heerlijk. (Bijna he, het blijft rottig dat ongesteld zijn) Geen plastic-gevoel en het broeit niet. Dat komt doordat het gemaakt is van katoen, daardoor veel beter ademt en daardoor bacteriën een ander plekje zoeken om zich te gaan vermenigvuldigen. Oja en het blijft minstens zo goed op zn plek zitten én absorbeert beter. Ik heb dus minder nodig dan van de wegwerpvariant. Kosten? Ja, wasbaar maandverband is duurder dan wegwerp maandverband, maar ik geef nu al zeker twee jaar geen geld meer uit aan die plastic dingen, dus ik ben al lang weer vergeten dat is destijds een groter bedrag uit gaf. Het wassen van de maandverbandjes kost natuurlijk geld, al gaan ze gewoon met de rest van de was mee in de machine. Als ik een jaar zou opsparen zou het misschien een halve trommel vol zijn, dus vind ik dat nog steeds niet opwegen tegen iedere maand wegwerp kopen. Misschien moet ik het geld wat ik nu uitspaar maar ongegeneerd aan Tony’s Chocolonely uitgeven, dan worden die paar dagen per maand vast nog een beetje leuker.

Menstruatie producten

Anae Wasbaar maandverband nacht

17.95

Menstruatie producten

Anae Wasbaar maandverband mini

16.95

Menstruatie producten

ImseVimse wasbare inlegkruisjes

14.95

Menstruatie producten

Menstruatiecup- Maat 1

27.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 44 reviews.