LEGO Friends kinderfeestje

Lego Friends kinderfeestje

Eindelijk was het dan zo ver. Weken keek Mijntje er naar uit, maar op woensdagmiddag konden we dan eindelijk haar kinderfeestje vieren. Tof! Ik hou van kinderfeestjes, misschien nog wel meer van het thema-sausje wat er we overheen gooien. Dit keer werd het een LEGO-Friends feestje, voor 5 meiden én 2 jongens van 8/9 jaar oud.

Het draaiboek
Zo’n thema-sausje klinkt ingewikkelder dan het is. Daarnaast vinden we echt het wiel niet zelf opnieuw uit, maar helpt een zoektocht op internet ons aardig op weg. Zo zag het feestje er uit:

Lunch: broodjes met knakworst, wat te drinken en cadeautjes uitpakken. Natuurlijk eerst hard zingen!

Spelletjes: LEGO- Friends heeft een vijftal meiden als hoofdpersonen. Uit Mijntje’s LEGO collectie haalde we deze poppetjes (aangevuld met een jongen) en stopte die in een zakje. Steeds mocht Mijntje een nieuw poppetje grabbelen wat stond voor een spelletje.

Afsluiting: het laatste poppetje wat Mijntje uit de zak kon grabbelen was Stephanie. In de LEGO wereld werkt zij in een cupcake winkel en dus bestond deze activiteit uit zelf cupcakes versieren met lekkere dingen én wat drinken. We hadden nog tijd over om een potje bingo te spelen, toen de ouders binnen druppelde. Er was geen bingoprijs, die bedachten de kinderen daarom zelf: als je bingo had, mocht je naar huis ;). Er bleken kant-en-klare LEGO-Friends bingoformulieren te bestaan, die je gratis kunt downloaden.

De spelletjes
Zoals gezegd hebben we aan ieder LEGO-Friends poppetje een activiteit gekoppeld. Deze activiteit hing samen met de hobby’s die de poppetjes hebben.

Mia: zij houdt van dieren. Dus speelde we een spelletje ‘wie ben ik’. Waarbij iedere deelnemer een plaatje van een dier op z’n voorhoofd kreeg geplakt en aan de hand van ja/nee vragen moest ontdekken welk dier hij was. De plaatjes haalde we gewoon van google. In de LEGO-Friends wereld zitten ook dieren, maar dat aantal is beperkt. Vandaar dat we die niet hebben gebruikt.

Matthew: het vriendje van de meiden. Wij stopte hem in het zakje om te zorgen dat er ook wat stoere spelletjes in kwamen (er waren immers ook jongens uitgenodigd,  die roze en glitter toch niet meteen je-van-het vonden). Stoere spelletjes dus. Een wedstrijd toren bouwen van LEGO-blokjes binnen 1 minuut. Wie bouwt de hoogste? Daarna LEGO-poepen. Je kent vast het Oud-Hollandse spijkerpoepen? Vervang de spijker voor een LEGO-poppetje en tadaa!

Andrea: zij houdt van zingen en dansen. Dus start de Karaoke-show maar! Wij maakten dankbaar gebruik van de Kinderen voor Kinderen site. Deze liedjes zijn bij 8/9 jarige heel bekend. We sloten de laptop aan op de tv, zodat er een extra groot beeld was (handig met zoveel zangers en dansers) en schoven de tafel aan de kant zodat er lekker veel plek was.

Olivia: de meest technische van het stel. Dat werd een estafette waarbij de onderdelen van een LEGO-auto meegenomen moesten worden naar de andere kant. Als alle onderdelen er lagen, mocht er gebouwd worden. Welk team het eerste klaar was, had gewonnen. Natuurlijk moest dit spel 2x gespeeld worden, want het verliezende team wilde revanche.  Natuurlijk moet je zorgen dat de twee auto’s precies gelijk zijn qua onderdelen. Wij lieten iedere auto uit 10 onderdelen bestaan, wat voor ieder teamlid 2x lopen betekende.

Emma: zij houdt van ontwerpen. Tijd dus om zelf een LEGO-ontwerp te maken. Dit deden we in 2 tweetallen. Het ene tweetal bouwde van LEGO een zelfverzonnen ontwerp. Het andere tweetal mocht niet kijken. Vervolgens ging tweetal A omschrijven wat ze gebouwd hadden en moest tweetal B dit nabouwen:  “je neemt een roze blokje met 6 nopjes en die zet je bovenop het raam”.  Leuk moeilijk! Natuurlijk deden we dit met de LEGO-Friends voorraad van Mijntje maar bij een LEGO-Ninjago feest gebruik je uiteraard Ninjagoblokjes en poppetjes.

Tips

  • Een thema feestje begint al met een uitnodiging. Dit keer hadden we uitnodigingen gemaakt in de vorm van een LEGO friends figuur. Op de achterkant schreven we de feestinformatie, de voorkant werd door dochterlief gekleurd zodat het een echt poppetje werd.
  • De traktatie voor de klas proberen we eenzelfde thema-sausje te geven. Dit keer werden het cupcakes die we versierden met eetbare LEGO blokjes en poppetjes. De mallen hiervoor zijn bij diverse webshops te koop, ik vulde ze met chocolade (dat mogen moslimkinderen ook eten, jellysnoepjes van gelatine liever niet.)
  • Een feest duurt niet te lang. Dan slaat bij iedereen de verveling toe. Wij halen bij voorkeur de kinderen op woensdagmiddag uit school (om 13.00 uur thuis) en laten het feest dan ongeveer 2,5 uur duren. Dat is tijd zat voor lunch, cadeautjes uitpakken, spelletjes doen en ten slotte nog wat drinken + wat lekkers
  • Bedenk meer activiteiten dan nodig. Het is gewoon fijn om wat achter de hand te houden. Omdat het zonde is om uren voorbereiding te stoppen in spelletjes die je niet gaat gebruiken, nog een tip: denk simpel. Voor een potje ‘LEGO Friends tikkertje’ of ‘stoepkrijt je eigen LEGO poppetje’ heb je amper voorbereidingstijd en materiaal nodig. Bij tijd over zijn ze dan ook zo geregeld.
  • Het is fijn om wat rustige en wat actieve spelletjes te hebben. Probeer dit af te wisselen zodat je niet alle rustige achter elkaar hebt. Even vrije tijd inbouwen werkt ook fijn. Een van de gasten kwam wat later, wat een perfect moment was om feestversiering te stoepkrijten in de tuin.
  • Sommige spelletjes waren voor teams, andere voor tweetallen en weer andere voor ieder alleen. Zo was er voor ieder wat wils en speelde iedereen wel een keer ‘tegen’ en een keer ‘met’ een beste vriend.
  • Broertjes of zusjes? Die doen bij ons gewoon mee. Echter, Douwe is pas 4 en dat is een behoorlijk leeftijdsverschil. Hij was daarom bij de estafette de jury; kijken of iedereen wel achter de startlijn stond. Bij een te moeilijk spel hielp hij alvast met het klaarzetten van het volgende spel. Ook hij had daarom een topmiddag.
Lego Friends kinderfeestje
Lego Friends kinderfeestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5% korting op je aankoop

schrijf je in voor de nieuwsbrief
close-link

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 39 reviews.