Lijstjes – 2017

Zo rond het einde van het jaar is het de tijd van lijstjes. De leukste films die ik gezien heb in 2017 (? ben er nog niet uit), de leukste serie die ik gezien heb in 2017 (Call the Midwife), het leukste uitje met de kids (Legoland in Duitsland), mijn lekkerste chocolade (Tony Caramel Zeezout, duhhu) enzovoort enzovoort. Er zijn lijstjes genoeg, maar er is ook het lijstje dat ik echt heel bijzonder vind – het lijstje met de 10 leukste producten die ik toegevoegd heb in mijn winkel dit jaar.

Afgelopen jaar is mijn eerste jaar Oermensjes, dus alle producten zijn leuk, maar het is toch gelukt om een top 10 te maken.

Brechjes’ tien leukste Oermensjes producten in 2017

  1. Mysterybox – verrassingspakket
  2. Holztiger houten speelgoed – olifant 
  3. De Yumbox– broodtrommel
  4. Snails Nagellak – alle kleuren zijn leuk
  5. Crayon Rocks – krijtjes
  6. Tandpasta op een stokje
  7. Drinkinthebox – large
  8. Greentoys – duikboot
  9. Gluckskafer – zonsondergang
  10. Superzozial drinkbeker – hert

Mysterybox 

Mysterybox

De Mysterybox is echt mijn favoriet dit jaar. Ik vind het namelijk zooo ontzettend leuk om een box samen te stellen. Als ik een mysterybox verkoop krijg ik een beschrijving voor wie de box is, en waarvoor hij gekocht is. Met deze informatie ga ik m’n hele assortiment af om te kijken wat het beste past bij de gebruiker. Alles feestelijk in pakken en dan wachten op juichberichten van de ontvangen. Heerlijk!

Holziger Houten speelgoed- olifant

Holztiger olifant (80147)Holztiger is echt mijn bestseller dit jaar. Ik had niet verwacht dat deze mooie houten beestjes zoveel losmaken bij mensen. Als ik de foto’s zie die mensen maken van hun kinderen die spelen met de diertjes en poppetjes die ze bij Oermensjes hebben gekocht wordt ik blij. De dieren zijn mijn favoriet – de poppetjes zijn ook erg leuk, maar de dieren zijn zo mooi gemaakt, echt prachtig. Ze zijn ook groter dan ik eerst had verwacht, je hebt echt een mooi stuk houten speelgoed in je handen. Ik voeg volgend jaar zeker nog weer extra Holztiger dieren toe aan mijn webshop.

De Yumbox– broodtrommel

Yumbox mini-snack - ami green (3-vaks)De Yumbox heb ik toegevoegd nadat ik via een aantal facebook groepen vroeg welke producten nog ontbraken in de shop. Hier kwam zonder aarzeling de Yumbox uit naar voren. Ik heb de Yumboxen dan ook snel toegevoegd, en inderdaad, een erg gewilde broodtrommel. Mijn kids nemen de Yumbox ook iedere dag mee naar school, en nu een aantal maanden verder merk ik dat de lunches een stuk gezonder zijn geworden door de vakjes in de Yumbox. Inmiddels zitten alle varianten (maten, aantal vakjes en diverse kleuren) in het assortiment.

 

Snails Nagellak – alle kleuren zijn leuk

Snails nagellak- secret diary

In de herfst kwam er een beurs aan, en ik wilde graag nog iets bijzonders voor op mijn kraam. Zo kwam ik bij Snails uit, nagellak zonder troep. Mijn kinderen mogen altijd nagellak als er een bijzondere dag is, bijvoorbeeld een verjaardag, of kerst. Nu is het verwijderen van de nagellak altijd een crime. Het hele huis stinkt naar nagellak remover. De redding: Snails! Gewoon afwasbaar met water en zeep. Nu mag het elke dag een feestdag zijn.

 

Crayon Rocks – krijtjes
crayon rocks 16 stuks

Met drie kinderen dacht ik dat ik wel genoeg knutselspullen in huis had. Toch heeft Douwe een zakje Crayon Rocks krijtjes gekregen om te kijken wat hij er mee zou doen. Van alle teken en knutselspullen pakt hij nu eigenlijk altijd deze krijtjes. Ze liggen lekker in de hand, hij kan er daardoor fijn mee kleuren. Echt een aanrader dus!

 

 

Tandpasta op een stokje

Lamazuna tandpasta op een stokje (citroen)

Lamazuna krijgt echt een eervolle vermelding in dit lijstje met top 10. Ik heb het pas in december in de winkel, maar ben er al trots op. Lamazuna wil graag producten maken zonder plastic verpakkingen, en van herbruikbare grondstoffen. Deze tandpasta zit dan niet in een plastic tube, maar op een stokje – geweldig!

 

 

Drinkinthebox – large

drink in the box

We hebben hier thuis al een groot aantal drinkbekers versleten met drie kinderen, maar dit is de eerste drinkbeker waar geen plastic zakje omheen gaat voor we weg gaan. Hij kan vallen, omgekeerd in de tas zitten, schudden, je noemt het maar – maar hij lekt niet. Nu hebben we er zes thuis, alle kinderen hebben er twee, en ze gaan nooit meer weg (zolang ze uit een beker met een rietje willen drinken dan :)).

 

 

Greentoys – duikboot

Green Toys duikboot geel

Kijk deze duikboot dan – gemaakt van gerecyclede melkpakken. Greentoys heeft een flinke collectie voertuigen, maar ik (of eigenlijk Arjan, mijn man) vind de duikboot toch echt de coolste. Volgend jaar wil ik graag mijn assortiment verder uitbreiden met speelgoed voor kinderen, maar voor nu is er nog niets dat deze duikboot van de troon stoot. (Ik sta open voor suggesties)

 

 

Gluckskafer – zonsondergang

Gluckskafer zonsondergang lila (523325)

Ik kwam Glückskafer tegen in mijn zoektocht naar houten speelgoed waarbij je je fantasie los kunt laten. Glückskafer heeft een hele mooie collectie houten speelgoed waarbij kinderen zelf hun eigen verhaal kunnen bedenken. Deze zonsondergang vind ik een van de mooiste, en wel om de prachtige kleurcombinatie.

 

 

Superzozial drinkbeker – hert

rvs drinkfles

Mijntje had laatst een nieuwe drinkbeker nodig voor school, en ze koos deze uit. Nu krijgt ze hem elke dag mee en ik ben echt gaan houden van deze Zuperzozial beker. Hij is erg stevig, dubbelwandig en de print is mooi. Na intensief gebruik door een Groep 5’er kan ik zeggen dat de beker zeker tegen een stootje kan.

 

 

 

Dit was de top 10 van 2017. Ik ben nu al benieuwd naar de top 10 van 2018. Heb je suggesties? Laat het mij weten, leuk! Hoe ziet jouw top 10 van 2017 er uit? Post het hieronder, ik ben benieuwd.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 78 reviews.