Lotte en Max: gebaren is leuk voor iedereen

lotte en max

Lotte en Max, verreweg de leukste manier om gebaren te leren. De vrolijke liedjes, herkenbare filmpjes en heel veel gebaren zorgen voor urenlang plezier. Maar hoe komt het nou dat Lotte en Max zo succesvol zijn?

Wie zijn Lotte en Max?

Lotte en Max zijn de hoofdpersonen in het (al heel lang uitverkochte) boek en acht dvd’s. Twee handpoppen die op iedere dvd terug komen en de kijkers spelenderwijs allerlei gebaren leren. Lotte en Max zijn bedacht door Renske Douwes Dekker. Moeder van drie dochters waarvan een van de meiden een aantal jaren een canulle heeft gedragen. Daardoor kon zij niet praten en was het gezin op gebaren aangewezen. In haar zoektocht naar een prettige, leuke manier om gebaren aan haar dochter te leren, kwam Renske vooral boeken en dvd’s voor volwassenen tegen. Ze besloot zelf een boek en bijbehorende dvd te ontwikkelen, zo ontstonden Lotte en Max. De dvd en het boek werden zo’n enorm succes dat er inmiddels een serie van 8 thema-dvd’s is, een bijbehorende posterset, een cd met alle liedjes en een uitgebreid lesprogramma voor scholen.

[poll id=”4″]

Waarom gebaren met kinderen?

Baby- of kindergebaren is een methode waarbij je je gesproken taal ondersteunt met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. De motoriek van de handjes van je kind is veel eerder goed ontwikkeld dan de spieren die de mond sturen. Door het aanleren van simpele gebaren naast gesproken taal, geef je je kind de mogelijkheid om al op jonge leeftijd met jou te communiceren. Lotte & Max leren kinderen de basis-gebaren, waardoor ze zich beter kunnen uiten. Een leuke manier om samen een hechte band op te bouwen en de taalontwikkeling te stimuleren. Met behulp van gebaren kan je kind al vanaf een maand of 8 aan jou vertellen wat er aan de hand is of wat hij nodig heeft. Met gesproken taal lukt dat vaak pas vanaf 1,5 jaar.

Waarom is de Lotte en Max methode zo succesvol?

De Lotte en Max producten zijn speciaal ontwikkelt voor kinderen. Door middel van aanstekelijke liedjes en korte verhaaltjes worden de gebaren uitgelegd, waarbij de kinderen direct zelf mee willen doen. Sterker nog, kinderen willen de dvd’s keer op keer zien. Wat alleen maar goed is, want van herhaling leren zij. Kijken, zelf doen en herhalen maakt dat kinderen snel de gebaren oppikken. Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat de thematische dvd’s zijn opgedeeld in hoofdstukken. Mocht je je kind geen 45 minuten voor een beeldscherm willen zetten, dan kun je ook kiezen voor een hoofdstuk van ongeveer 10 minuten.

Puzzels en Spellen

Lotte en Max Gebarenkaarten

39.95
36.00
Actie
12.50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 97 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt