Smeren, smeren, smeren

zonnebrandcreme zonder zooi

Zonnebrandcreme zonder zooi. Wie wil dat nou niet? Tegelijk willen we ook onszelf en onze kinderen goed beschermen tegen schadelijke straling en hebben we een flink lijstje met andere eisen. Dat het een flinke zoektocht is, heb ik zelf inmiddels ook ondervonden. Oermensjes heeft nu twee merken in het assortiment waarvan ik nu kan zeggen; zonnebrandcreme zonder zooi.

Attitude – little ones.

Een speciale kinderlijn die niet alleen uit zonnebrandcreme bestaat, maar ook uit diverse bad- en douche producten, tandpasta en zelfs lijnen voor volwassenen, huisdieren en je huis schoonmaken.

De zonnebrandcreme van Attitude is er in tubes van 75 ml, met en zonder vanille luchtje. Beide varianten zijn factor 30. Beide zitten in een tube met flipflop deksel; handig schoon te maken als deze in het zand valt. De creme is dik en smeert wat lastig, maar er blijft geen witte waas achter. Daarnaast is de creme moeilijk van je handen te wassen, na het insmeren van je kinderen. Goed waterproof dus!

Attitude - zonnebrandcreme

Happy Sunshine

Een merk wat onderdeel is van Pure Beauty Brands en wat zich heeft gespecialiseerd in zonnebrandcreme voor kinderen. Happy Sunshine levert geen aftersun of andere producten.

De zonnebrandcreme is er in drie verschillende maten. Een handig meeneem flesje van 100 ml en twee grotere flessen van 500 en 1000 ml. Iedere fles is voorzien van een pompje, waardoor de zonnebrandcreme makkelijk op je handen komt. Het smeert heerlijk zacht uit, laat geen witte waas achter en is makkelijk van je handen te krijgen (waterresistant, niet waterproof) Happy sunshine is er in factor 50.

Zonnebrandcreme zonder zooi. Dat is best een gedurfde uitspraak. Want hoe weet je nu dat een ingrediënt over een paar jaar toch niet hardstikke slecht voor je is? Tja. Ook Oermensjes kan niet in de toekomst kijken. Maar ik hanteer wel een aantal eissen waar een zonnebrandcreme aan moet voldoen, wil ik het opnemen in het Oermensjes-assortiment.

Fijn in gebruik: makkelijk smeerbaar en geen witte sneeuwpop-kinderen achter latend. Eventuele vlekken moeten uit kleding gewassen kunnen worden. Minimaal waterresistant (opnieuw smeren moet je toch!)

Inhoud: vrij van irriterende grondstoffen, geen nano-deeltjes, geen parfum, geen alcohol, geen parabenen, geen allergenen. Uiteraard is deze inhoud niet op dieren getest.

Extra: leuk geprijsd en makkelijk mee te nemen.

Zowel Happy Sunshine als Attitude voldoen aan deze eisen en zijn via de Oermensjes-shop te koop.

Wis je dat factor 30 en factor 50 helemaal niet zo veel verschillen? Met een factor 50 zonnebrandcreme ben je slechts een paar % meer beschermd dan met een factor 30. Beide factors beschermen geen 100%, in beide gevallen wordt aangeraden na 2-3 uur opnieuw in te smeren.

Waar moet je nog meer op letten?

  • Smeer je dertig minuten voor het zonnen in. Zo krijgt de zonnebrandcrème de tijd om in te trekken voordat je blootgesteld wordt aan de zon.
  • Zoek tussen 12.00 uur en 16.00 uur de schaduw op. De zon is dan het schadelijkst.
  • Een hoedje of petje kan helpen het hoofd en de nek te beschermen.

Wat betekent de Factor (SPF) in de zonnebrand

Als je zonder bescherming in de zon gaat zitten verbrand je al binnen 10 minuten. Zonnebrandcreme helpt je te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. 

In zonnebrand termen wordt er gesproken over de Sun Protection Factor, ofwel SPF. In Nederland hebben we het vaak over 'Factor'.  Gebruik je een zonnebrand creme met factor 4, dan verbrand je niet binnen 10 minuten, maar in 40 minuten. Bij Factor 10 is dat na 100 minuten, enzovoort. Voor kinderen wordt vaak Factor 50 aangeraden, je kind kan dan 500 minuten in de zon zitten. 

In de praktijk heeft het weer, het zwembad, het strand, de zee invloed op de bescherming en zal de 500 minuten niet gehaald worden. Gewoon iedere 2 tot 2,5 uur smeren dus. Meer informatie vind je op de website van het Huidfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog steeds brengt Oermensjes elke werkdag bestellingen weg. Het is echter heel druk bij PostNL, waardoor jouw bestelling langer onderweg kan zijn. Hou hier rekening mee bij het bestellen.
De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 58 reviews.