Yumbox vakjeslunch

Yumbox

Yumbox. Deze vakjes broodtrommels zijn sinds september 2017 in het assortiment van Oermensjes. Mijn dochters gebruiken ze voor hun overblijfpauze op school en wij vinden ze geweldig.

Door de vakjes wordt je min of meer gedwongen om te variëren in wat je in de broodtrommel doet. Niet meer standaard alleen de boterham met pindakaas, maar ook groente, fruit of yoghurt kunnen nu mee. Meer variatie is leuker om te eten én de meiden krijgen meer verschillende voedingsstoffen binnen. Win win. En troost je, ik ben ook echt niet zo crea-bea dat ik ‘s ochtends om 7 uur figuurtjes uit boterhammen sta te steken of appelpartjes in ster-vorm uit snij. Dat hoeft ook helemaal niet. Het gaat om de variatie.

Hoeveel past er nou eigenlijk in een Yumbox?

Links de mepal broodtrommel, rechts de Yumbox-tapas.

Wij hebben thuis de tapas variant in gebruik. Met 4 of 5 vakjes, maar net welke tray er schoon uit de vaatwasser is gekomen. (Handig! Na gebruik gewoon de losse tray in de machine en de trommel zelf even met de hand omspoelen.)

De meest gestelde vraag die ik van vrienden, maar ook via de website krijg is: “blijft alles echt wel in het juiste vakje zitten?”. Snap ik, daar twijfelde ik zelf ook aan. Die trommel wordt niet loodrecht en doodstil naar school vervoert, gaat dat wel goed? Oordeel zelf:

De Tapas variant is de grootste trommel uit het assortiment. Ongeveer dubbel zo groot als een Mepal broodtrommel. De original en panino variant zijn iets kleiner, maar nog steeds wel groter dan een Mepal broodtrommel. De mini-snack is dan juist net wat kleiner dan de Mepal variant.

Op de foto hiernaast zie je de Tapas variant versus de Mepal Broodtrommel.

Bekijk alle formaten in het filmpje wat ik hierover maakte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 97 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt