Een draagconsult door Oermensjes

In een draagconsult krijg je op maat advies. Welke doek of drager is geschikt voor jou en je kind? Je mag passen, proberen en samen met mij oefenen. Eerst oefen je met een speciale draagpop. Heb je de vaardigheden genoeg onder de knie dan kunnen we oefenen met je kind. Natuurlijk is er tijdens een consult alle ruimte voor je vragen.

Informatieconsult

Een consult met uitleg en informatie over dragen. Wat is ergonomisch dragen en waarom is dat zo fijn? Welke draagmethode’s en materialen zijn er?

Een ideaal consult om kennis te maken met het ergonomisch dragen van je kind.

Lees verder

Knoopconsult

We oefenen samen een knoop naar keuze. Dit kan een buik-, rug- of heupknoop zijn. Deze knoop oefenen we eerst met een draagpop, later met jou eigen kind.

Na dit consult kan je zelfstandig je kindje dragen in een draagdoek.

Lees verder

Pasconsult

We gaan op zoek naar de best passende drager voor jou en je kind. Je mag verschillende draagzakken en mei- tai’s passen, je leert hoe je deze moet gebruiken en afstellen.

Na dit consult kun je zelfstandig je kindje dragen in een draagzak of mei- tai.

Lees verder

Waarom een draagconsult bij Oermensjes?

  • Oermensjes is gecertificeerd draagconsulent. Mijn training volgde ik bij Het Instituut voor Hechting in maart 2019. Vanaf mei 2019 ben ik lid van de Vereniging van Draagdoekconsulenten, waar ik ook studiedagen van bijwoon.
  • Je krijgt één op één aandacht, met alle ruimte voor jouw vragen.
  • Eerst oefenen met een draagpop, dat is al spannend genoeg. Heb jij het vertrouwen? Dan oefenen we daarna met je kind.

Wat kost een draagconsult bij Oermensjes?

Een draagconsult boek je alleen of met iemand samen. Gemiddeld duurt een consult een uur, maar afhankelijk van o.a. je vragen kan dit wat langer zijn. We rekenen daarom af per kwartier.

De uurprijs bedraagt €40,- (€10,- per kwartier). Boek je als duo een consult, dan is de uurpijs €60,- (€15,- per kwartier).

Handig om te weten:

  • Het is handig om een oppas te hebben voor je kind. Zo kun jij je helemaal concentreren op het omdoen van de doek of drager.
  • Hoe enthousiast je ook bent, het is handig om 1 knoop per consult te behandelen. Dat is immers al een hoop informatie en het is zonde als je een volgende knoop daarom maar half opneemt.
  • Een consult vind in principe plaats bij Oermensjes (Barendrecht). In de loods is plek genoeg. Je kunt je kindje er voeden en verschonen. Gratis parkeren kan voor de deur. Het tijdstip van het consult gaat in overleg. Wil je graag een consult bij jou thuis? Neem dan even contact met mij op.