Barnsteen sieraden, wie, wat en waarom?

barnsteen ketting

Barnsteen sieraden, reden genoeg om ze in mijn webshop te voeren

Wetenschappelijk bewezen of niet… ik zweer bij de barnsteen sieraden in mijn webshop. Toen mijn kinderen klein waren en tandjes kregen, hadden wij echt het idee dat het dragen van een armbandje of ketting de pijn wat verlichtte. Nog steeds vragen ze ernaar als er een kies doorkomt of een tand gewisseld moet worden. Naast mooi was dat dus ook dé reden om de kettingen en armbanden op te nemen in de webshop.

De meeste barnsteensieraden in de Oermensjes webshop zijn gecombineerd met edelstenen. Wat is nou precies het verschil? Waar staan die edelstenen voor? Welke kies je? In dit blog vertel ik je meer.

Daarbij wil ik aantekenen dat er over de werking van Barnsteen en edelstenen geen wetenschappelijk bewijs bestaat. Moet je er dus in geloven? Dat bepaal je zelf. Als ik kijk wat voor gunstig effect het heeft op mijzelf en mijn kinderen (bijvoorbeeld bij het doorkomen van tanden) dan werken edelstenen voor mij. Voor jou ook? Dat moet je zelf ervaren. Maar plat gezegd; baat het niet, schaadt het niet.

Wat is Barnsteen

Barnsteen is geen steen, geen edelsteen. Het is wel een fossiele hars die afkomstig is uit naaldbomen. Als deze hars is uitgehard noem je het Barnsteen. Het bestaat in heel veel verschillende kleuren. Er wordt gezegd dat hoe lichter het barnsteen is, hoe meer zuren het zou bevatten. Wanneer het opwarmt (doordat je het draagt op je lichaam) komen die zuren vrij en die zouden ontstekingsremmend werken. Wetenschappelijk gezien mag ik niet zeggen dat barnsteen dus helpt bij het voorkomen van pijn bij doorkomende tandjes. Ik kan je wel mijn eigen ervaring vertellen én me voorstellen dat de zuren uit het hars een positieve werking hebben om je lijf.

Wat is Edelsteen

Een edelsteen bestaat uit mineralen. Meestal 2 tot 3 verschillende. Mineralen groeien in de grond uit tot kristallen. De kleur van de edelsteen wordt bepaald door de soort mineralen. De kleuren hebben zeker ook een betekenis. Heb je een steen met een warme kleur (rood, oranje, geel) dan werkt deze steen stimulerend en activerend. Een steen met juist een neutrale kleur (zoals groen) zorgt voor ontspanning en kalmte. Ga je voor een steen met een koude kleur (blauw bijvoorbeeld) dan werkt deze juist harmoniserend.

Verzorgen van edelstenen

Edelstenen geven energie, maar nemen ook energie op. Het is daarom goed om je stenen af en toe reinigen (schoon te maken) en op te laden met nieuwe energie.

De makkelijkste manier van reinigen is om je armband of ketting af te spoelen onder de kraan. Neem koud tot lauw water, want bij te warm water kunnen er barstjes in de edelstenen ontstaan.

Krachtig blazen is overigens minstens zo effectie.

Opladen doe je heel eenvoudig door je sieraden een nachtje in het maanlicht te leggen. Dit hoeft niet buiten, kan gewoon binnen op de vensterbank. (Neem dan wel dat raam waar geen straatlantaarn voor staat)

Welke werking heeft welke steen?

Iedere edelsteen heeft een andere werking. Ik zette de meest bekende stenen en hun eigenschappen voor je op een rijtje, wellicht helpt dat om de keuze voor een armband of ketting makkelijker te maken. Persoonlijk geloof ik ook heel erg in: ‘de steen kiest jou’. Tot welk sieraad voel jij je aangetrokken? Dan is dat wat je nodig hebt, zonder dat je de werking weet kies je waar jij behoefte aan hebt.

Waar wil je ondersteuning bij?Kies voor:
Angst verminderenTijgeroog
Concentratie verbeterenBergkristal, Vuursteen
Hoofdpijn verminderenAmethist
Betere ontspanningAgaat
Minder nachtmerriesAmethist
Minder stressMaansteen, Agaat
Omgaan met verlies, rouwAmethist, Rozenkwarts
Hoog sensitiviteitAquamarijn, Labradoriet
Meer geluk, voorspoedJade
Stimulering van creativiteit en optimismeOpaal
Rust, vertrouwen op je intuïtieTijgeroog
Motivatie verhogenApatiet

De Oermensjes barnsteen collectie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 97 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt