Corona – 5 activiteiten waar iedereen aan mee kan doen

Het ontroert mij serieus als ik zie hoeveel leuke, lieve, gekke en mooie initiatieven er ineens ontstaan. Met elkaar gaan we dit virus te lijf, fixen we die paar weken thuis zitten en maken we er het beste van. 

Mijn kinderen krijgen online les van school, mijn werk loopt ook gewoon door en manlief kan nog steeds met collega’s over de hele wereld skype-afspraken hebben. Maar stel dat er toch een momentje is dat we ons vervelen, dan zijn er genoeg corona-projectjes om aan mee te doen. Mijn persoonlijke top 5 deel ik graag met jullie:

  • Stuur een kaartje

Stuur een (zelfgemaakt) kaartje naar iemand. Die iemand kan een vriend/vriendin zijn die je tijdelijk even niet ziet, of je (o)pa en (o)ma die even binnen blijven. Maar misschien nog wel leuker is het maken van post voor onbekende. Zo knutselde mijn kinderen en ik kaartjes voor de bewoners van het bejaardentehuis hier om de hoek. Gewoon, omdat het anders wel heel erg saai en eenzaam is om zoveel weken binnen te zitten. Een tikkie eigenbelang: ik had weer een mooi knutsel- en schrijflesje voor mijn kinderen, haha

corona kaartjes schrijven voor oudere mensen

  • Tussen Kunst en Quarantaine

Een account op instagram. Op gewezen door een collega-moeder van school en echt geweldig leuk! Het idee is super simpel: kies je favoriete kunstwerk (een beeld, een schilderij, maakt niet uit) en maak dit na. Maak het na met de spullen die je in huis hebt (want je mag er toch niet uit) en stuur het in. Zo kan iedereen meegenieten. Er komen pareltjes voorbij, wat wordt iedereen super creatief!

  • #Coronahulp 

Een initiatief wat op twitter begon. Genoeg mensen die thuis zitten en de deur niet uit kunnen wegens ziekte of het risico dat ze lopen. Maar ook genoeg mensen die wel de deur uit kunnen, die kunnen dan even jouw hond uit laten, of een extra brood meenemen van de bakker, of of..

Het idee is simpel: heb je hulp nodig? Plaats je oproep en voorzie die van de hashtag. Kun je helpen? Doe hetzelfde; plaats je aanbod en gebruik ook de hashtag.  Lees meer over dit initiatief op de site van de NOS.

  • KlasZiek – online gastlessen

Op het youtube kanaal van KlasZiek worden online gastlessen en andere leuke filmpjes gedeeld. Overigens zend Zapp in de middag veel educatieve programma’s uit en kun je via SchoolTV  heel veel informatieve programma’s bekijken. Wil jij zelf even lekker beeldschermen? De Wereld Draait Door komt met troosttv!

  • Online Bibliotheek

De online bieb heeft ook een sectie luisterboeken (want even geen beeldscherm is ook wel fijn) Speciaal voor deze periode staan er ook een aantal gratis luisterboeken in hun bieb, waarvoor je dus geen lid hoeft te zijn.

Overigens kun je heel eenvoudig en gratis registreren om gebruik te maken van het complete aanbod. Gebruik hiervoor je biebpas en maak een account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 75 reviews.