Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy- Oermensjes blogt

Sporten. Ik heb best een zittend beroep, zo achter mijn pc jullie vragen beantwoorden en producten invoeren in de shop. Sinds de komst van een stappenteller ben ik veel bewuster meer gaan bewegen. Door met een omweg naar school te lopen en alle pakjes naar het Postpunt op de fiets te brengen. Maar het kon nog wel meer.

Ik zocht vooral naar een sport waarbij ik niet ook nog in het weekend op moet komen draven om wedstrijden te spelen. Niet te duur én het liefst iets in mijn eentje. Ik wil vooral sporten om even tijd voor mezelf te hebben en m’n hoofd leeg te maken na een drukke (werk)dag. Manlief loopt al langer hard en ik ben het maar gewoon een keer gaan proberen. (Dat zag er vast hilarisch uit, tong op mijn sloffen na 1 minuut sjokken :P)

Hardlopen it is! Op aanraden van meerdere mensen heb ik de Evy app gedownload. (Overigens ook na een les meteen weer af geknikkerd want deze app hapert. Van een vriendin kreeg ik de mp3’s van de eerste 30 lessen, dat werkt wel.) Want hoewel ik alleen wil sporten, heb ik wel iemand nodig die zegt wat ik moet doen. Dat doet Evy, op een heel laagdrempelige en toegankelijke manier. In een schattig Vlaams accent.

Het hardloopprogramma wisselt stevig doorwandelen af met hardlopen. Waarbij de nadruk echt ligt op je eigen tempo aanhouden en er geen snelheidswedstrijd van maken. Conditie opbouwen dus. De eerst les duurt bijvoorbeeld 20 minuten en wisselt 1-2 minuten hardlopen af met 1-2 minuten stevig doorwandelen. Inmiddels zit ik bij les 6, loop ik blokjes van 3 minuten hard en duurt de les 24 minuten. Steeds een beetje verder, langer, meer. Bij les 30 loop je 30 minuten hard. (Al lijkt me dat voor mij nu nog echt onmogelijk maar we gaan het zien) Evy vertelt je precies wanneer je moet gaan rennen en wanneer je mag gaan wandelen. Ze moedigt je aan tijdens het rennen en geloof me, dat is best fijn 😉

Tijdens je les krijg je tips, ademhalingsoefeningen en vooral een lekker muziekje om naar te luisteren. Dat laatste helpt mij echt anders ga ik 25 minuten lopen piekeren over welke producten ik nog in de shop moet zetten en wat we morgen moeten eten. Nu kom ik thuis en weet ik werkelijk niet waar ik aan heb gedacht, heerlijk.

Ik loop zo’n 5 lessen per 2 weken. Evy raad 3 lessen per week aan, maar dat haal ik niet altijd, 2 tot 3 is voor mij te doen. Dat geeft ook niet. Je mag ook daarin je eigen tempo bepalen. Dat maakt het voor mij veel relaxter en makkelijker vol te houden. Daarnaast loop ik voor mezelf. Ik hoef niemand verantwoording af te leggen, niet te wachten op een sportmaatje die op het laatste moment toch afbelt en als de herfststorm mij harder achteruit gaat blazen dan ren ik toch gewoon morgen?

Hardlopen is, naar het schijnt, ook behoorlijk blessure gevoelig. Tot nu toe heb ik daar nog geen last van gehad. Dat komt vast ook door het programma, wat je rustig op laat bouwen maar ook een warming-up en coolingdown in heeft gebouwd. Na afloop doe ik zelf rek- en strek oefeningen en luister ik vooral beter naar mijn eigen lijf gedurende de les én de dagen erna. Ik geloof daarnaast vooral in lekkere schoenen. Die van mij kocht ik bij een gewone sportzaak, online. Ok, ik bestelde 5 paar en 1 paar haalde met glans het rondje door het huis. Maar geen loopband of profi meekijkende medewerker dus. Ook geen prijskaartje met 2 nullen. Deze schoenen lopen heerlijk en doen hun werk. Oja en ik kocht een band voor om mijn arm waar mijn telefoon in kan. Koptelefoon inpluggen en gáááán. Voor de winter zoek ik nog naar wat warmere hardloopkleding en iets waardoor ik goed zichtbaar blijf.

En nu jij! Wat doe jij voor sport en waarom koos je voor deze? Of wil je juist gaan sporten maar weet je niet goed wat en hoe? Laten we elkaar stimuleren in de Oermensjes-groep op Facebook. Daar post ik regelmatig mijn ervaring van de hardlooples en kunnen we ervaringen delen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dit weekend Pippilotta weekend

10% korting

op alle DIY vilt pakketjes
NAAR DE WINKEL
kortingscode 'pippilotta'
close-link
De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 72 reviews.