Oermensjes pakt uit / in

zero waste inpakken

Oermensjes pakt uit in

Regelmatig krijg ik de vraag (als opmerking tijdens een bestelling) of ik de bestelling leuk kan inpakken.

Graag leg ik je uit waarom ik dat niet doe.

Groengoedcadeautjes

Het assortiment van Oermensjes bestaat uit groengoed: producten zonder giftige toevoegingen, fairtrade gemaakt, duurzaam, milieuvriendelijk, herbruikbaar, etc.

Het gros van deze producten bevat geen onnodig plastic of andere milieu-onvriendelijke verpakking. Zit er wel plastic in de verpakking dan is dit BPA-vrij en/of een biologisch afbreekbare variant en/of een verpakking die al eerder is gebruikt.

Een product als Yumbox is een Amerikaans merk. Helaas zijn ze daar nog niet zo ver dat er geen overbodig plastic om een product zit. De yumbox komt dus ook in extra bubbeltjes-plastic verpakking. Die ik er dan bij aankomt in het magazijn vanaf ruk om daar bijvoorbeeld houten Ostheimer figuurtjes in te kunnen verzenden.

Zorgvuldig verzonden

Jouw bestelling wordt altijd met de grootst mogelijke zorg verzonden. Hiervoor gebruik ik bij voorkeur de verpakkingen die ik krijg van groothandels, zodat al die kartonnen dozen fijn opnieuw gebruik worden. Maar ook het vulmateriaal; papier, luchtkussens, zakjes en chips. Ik heb dat nog nooit zelf gekocht en dat hou ik graag zo. Van de groothandels krijg ik genoeg en als mijn voorraad op is, dan zijn er altijd nog wel ergens oude kranten.

Bij je bestelling komt alleen een pakbon (geprint op fsc papier) en een bedankkaartje (gedrukt op gerecyceld papier). Geen stickers, ballonnen of andere prullaria die eigenlijk altijd (meteen) in de prullenbak verdwijnen.

Wil je graag een factuur? Dan stuur ik je die per mail toe, geef het even aan in het opmerkingenveld.

Een cadeautje

In veel webshops heb je de keuze om tijdens je bestelling aan te geven of je een of meerdere producten van je bestelling wilt laten inpakken als cadeautje. Soms tegen meerprijs, meestal gratis. Oermensjes heeft die optie niet. Niet omdat ik niet van cadeautjes hou (99% van de producten uit de webshop zijn immers cadeautjes!) maar omdat ik het niet vind passen bij de aard van mijn winkel.

Oermensjes staat voor minder afval, minder plastic, voor producten die eerlijk gemaakt zijn, lang meegaan en keer op keer opnieuw te gebruiken zijn. Producten die bijdragen aan een schonere wereld en geen tot weinig afval opleveren. Wat mij betreft past daar geen cadeaupapier, plastic plakband en kleurig lint bij.

Bovendien zou ik voor het inpakken (zowel het materiaal als het werk wat er aan zit) een bedrag moeten rekenen. Dat vind ik eigenlijk nog krommer; dat jij betaalt voor extra milieuvervuiling. Nee, dan geef ik je liever handige, leuke tips hoe je zelf je bestelling super leuk én milieuvriendelijk kunt inpakken:

  • Inpakken in mooie lapjes, doeken, stukjes stof
  • Inpakken in papier wat je al in huis hebt (bewaard van een cadeautje wat jij ooit kreeg)
  • Inpakken in een doos (bijvoorbeeld die van je Oermensjes bestelling 😉 ) Leuk die doos eventueel op met mooie tekeningen, stempels of plaatjes uit tijdschriften
  • Hergebruik de cadeautasjes die je zelf eens kreeg
  • Gebruik reepjes stof, een touwtje of een lintje wat je al in huis hebt als cadeaulint
  • Gebruik de natuur! Bloemblaadjes, mooie takjes, schelpen. Je hebt geen cadeaulint meer nodig.
  • Geef je iets te eten? (Bijvoorbeeld een maaltijd in de kraamweek) Dek de ovenschaal af met een bijenwasdoek
  • Enne… moet het eigenlijk ingepakt zijn? Je kunt de ontvanger ook vragen zijn ogen dicht te doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 97 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt