Klean Kanteen: de rvs drinkfles die je koopt voor het leven

Klean Kanteen. Dat zijn rvs drinkflessen, bekers en rietjes die eerlijk geproduceerd worden, tegen een stootje kunnen en een perfect alternatief voor plastic zijn. Maar bovenal zijn ze gewoon heel mooi om te zien en merk je aan alles dat er over nagedacht is. Nog niet bekend met dit topmerk? In dit blog maak ik je wegwijs in de Klean Kanteen wereld. Van baby tot volwassene. Een sportbidon, drinkbeker of thermosfles, voor iedereen een passende Klean Kanteen.

Verschillende soorten Klean Kanteen flessen

Eerlijk is eerlijk, als ik dan 1 nadeel van Klean Kanteen moet opnoemen dan is het de keuzemogelijkheid. Er zijn zoveel verschillende opties, ik snap dat je daar in verdwaald. Laat ik je even een overzicht geven.

Er zijn verschillende lijnen en voor het gemak behandel ik alleen dié lijnen die ook in de Oermensjeswebshop te vinden zijn <link naar kk-pagina>: Klean Kanteen classic, Klean Kanteen kid, Klean Kanteen TKWide en Klean Kanteen Tumbler.

De Classic en Kid lijn hebben daarnaast onderscheid in gewone flessen (single wall) en thermosflessen (insulated). De Tumbler en de Tkwide zijn er enkel in thermos variant.

Dan zijn er nog talloze verschillende doppen.

Voor de Classic en Kid-lijnen zijn dat:

  • De schroefdop, die zorgt dat je fles echt 100% lekdicht is
  • De sportdop, handig als je van je fles een bidon wil maken.
  • De sippycap, vergelijkbaar met een tuitbeker en dus geschikt voor de jongste kinderen.

De doppen van de Classic lijn en de Kid lijn zijn onderling uitwisselbaar.

De TK wide heeft eveneens een 100% lekvrije schroefdop. Maar ook een twist cap; een dop waar een rietje uit plopt. Daarnaast is er een cafe cap: door de dop open te draaien ontstaat een drinkgat. En een dop met rietje: door het gat steek je een rietje, je drinkt dus niet direct uit de dop zelf.

De doppen voor de Tumbler zijn beide niet lekdicht. Dat maakt de Tumbler minder geschikt om mee op pad te nemen. Er is een dop waar je direct uit kunt drinken en een dop waar je een rietje doorheen steekt. Je kunt hiervoor de rvs rietjes van Klean Kanteen goed gebruiken; die hebben een fijn siliconen mondstuk zodat je geen hard rvs in je mond hebt. Een eigen rietje gebruiken kan natuurlijk ook.

Singe wall of insulated Klean Kanteen

Wanneer gebruik je nu welke fles? Met welke dop?

Enkelwandig Classic

De enkelwandige flessen vind ik persoonlijk ideaal voor drankjes die gewoon op kamertemperatuur moeten zijn. Siroop, water, sap. Dat soort dingen. Wil je echt goed warm of koud? Dan kies je voor een thermosfles. De thermosflessen van Klean Kanteen werken zó goed dat ik mijn thee er op drinkbare temperatuur in doe. Als ik dan aan het eind van de dag thee wil drinken is deze niet afgekoeld en dus drinkbaar. Zou ik er kokende thee in gieten dan brand ik mn mond.

Met een schroefdop is mijn thermosfles 100% lekvrij. Dat vind ik, vooral met hete dranken, wel fijn. Terwijl hete thee drinken door een sportdop echt een no-go is naar mijn idee. Een sportdop op mijn thermosfles doe ik wel als ik er water in heb zitten voor tijdens het sporten. Melk uit een sportdop drinken vind ik minder geschikt. Dat is toch een wat lastiger goedje om goed schoon te maken en iedere keer die dop helemaal uit elkaar schroeven, daar ben ik gewoon te lui voor.

thermosfles – TKwide

Even op een rijtje:

Een schroefdop maakt dat je fles 100% lekvrij is. Fijn als dop bij je thermosfles gevuld met warme thee, koffie, of koude melk. Je schenkt over in een losse beker of je drinkt door een rietje (alleen met koud drinken!). De rvs rietjes van Klean Kanteen worden perfect schoon in de vaatwasser.

Een sportdop is niet 100% lekvrij (laat af en toe een druppeltje door) en is fijn bij een thermosfles gevuld met koud drinken en bij een single wall fles. Denk aan water, sap, siroop. Ik adviseer een los stofkapje over de dop te zetten, zodat het tuitje waar je uit drinkt niet vies wordt. 

Een dop met een rietje is fijn bij het drinken van smoothies. De dop is niet lekvrij. Als je deze dop gebruikt is je fles dus minder handig om mee te nemen.

Een sippcap. Niet 100% lekvrij, maar door het kapje wat er bij zit verliest de dop af en toe een druppel en geen hele stralen. (tenzij je de fles op zn kop in je tas mikt 😉 ) Geschikt voor koude dranken, gedronken door de jongste kinderen. Vergelijk het met een tuitbeker. Je maakt van jouw fles in een handomdraai een tuitbeker voor je kind. Of start met een fles met sippycap en koop nieuwe doppen en laat de fles zo als het ware meegroeien met je kind.

Alle Klean Kanteen producten zijn behoorlijk onverwoestbaar. Inmiddels is het design ook zo dat je ze (een enkele fles uitgezonderd) in de vaatwasser kunt zetten. De doppen verdienen het om af en toe even helemaal uit elkaar gehaald te worden. Ieder onderdeeltje even apart schoonmaken en weer in elkaar zetten. De flessen zijn misschien niet goedkoop. Ik vind het echter een top investering voor een fles die je leven lang mee gaat. Thermosflessen die zo goed, zo lang je drinken op temperatuur houden en geen smaak afgeven ben ik nog niet tegengekomen. Doordat er voor iedere lijn verschillende doppen zijn hoef ik geen talloze verschillende flessen te kopen maar kan ik met een andere dop precies voldoen aan mijn wensen en behoeftes van dat moment.

Eigenschappen Klean Kanteen

Alle Klean Kanteen producten zijn:

  • vrij van BPA en andere schadelijke stoffen
  • gemaakt van foodgrade RVS: na het schoonmaken van je fles blijft er geen smaak achter en smaakt je volgende drankje dus niet naar de koffie die je ervoor uit dezelfde fles dronk.
  • hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Door de brede opening en de ronde vormen komt de borstel overal en krijg je je fles goed schoon. Vaak kan de fles ook in de vaatwasser. De meeste doppen kunnen ook in de vaatwasser. Je kunt de doppen ook helemaal demonteren om alle onderdelen even goed schoon te maken.
  • gemaakt onder eerlijke omstandigheden. De fabrieken van Klean Kanteen worden regelmatig bezocht, ook onaangekondigd, om te kijken of de werknemers goed behandeld worden.
  • klimaat neutraal gecertificeerd. Onder andere door het verpakkingsmateriaal te verlagen en het verpakkingsmateriaal wat wél nodig is, te laten bestaan uit gerecycled materiaal. Daarnaast is Klean Kanteen lid van ‘1% for the planet’ wat inhoudt dat Klean Kanteen 1% van haar bruto jaaromzet doneert aan een non-profit project wat iets goeds wil doen voor het milieu.

Klean Kanteen Producten bij Oermensjes

7.99
Uitverkocht
14.97
22.9524.95
37.4952.49

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 97 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt