Diergaarde Blijdorp – Rotterdam

dierentuin blijdorp oermensjes eropuitjes

Diergaarde Blijdorp – Goed, er zijn dierentuinen genoeg in Nederland, maar Blijdorp is wel de hoofdklasse als het gaat om dierentuinen. Je vindt er ontzettend veel dieren in een mooi opgezet en goed onderhouden park. Iedere keer als we komen ontdekken we wel wat nieuws, want Blijdorp is echt voortdurend in ontwikkeling.

We hebben meerdere jaren een abonnement gehad op de dierentuin. Zo kwamen we er zeer regelmatig, zelfs maar voor een uurtje. Onze toppers in deze dierentuin:

  • Oceanium – een supergroot en overdekte waterwereld. Je loopt hier langs de verschillende wereldzeeën, en staat oog in oog met haaien, schildpadden, exotische vissen en kwallen. Het is hier best donker, dus hou je kinderen wel goed bij je.
  • De vlindertuin – Een grote overdekte vlindertuin waar je met een vlinderkaart op speurtocht kunt en zo alle vlinders kunt gaan zoeken.
  • De Olifanten – deze dieren hebben zo veel aantrekkingskracht op kinderen, ze willen ze altijd even zien. De olifanten in Blijdorp hebben een leuk en groot buitenverblijf, waar je helemaal omheen kunt lopen.
  • De leeuwen – ze hebben sinds een tijdje een nieuw verblijf, echt veel plek. Je kunt de leeuwen op verschillende plekken bekijken – in hun binnenverblijf, of buiten.
  • Binnenspeeltuin  –  als het regent, of niet zo’n mooi weer is dan is er een grote binnenspeeltuin. Je kunt hier lekker van de glijbaan, apenkooien, of in een zandbak wroeten.
  • Buitenspeeltuin – en als het mooi weer is, dan is er een hele grote buitenspeeltuin met de naam Oewanja. Zodra ze kunnen lopen willen ze al de grote klimtoren in, maar dat lukt echt pas vanaf een jaar of 5  / 6. Gelukkig is er voor de kleintjes ook genoeg te doen in de kinderspeeltuin.
  • Tja – en dan zijn er ook nog de Krokodillen, het heel erg mooie giraffenverblijf, de grappige wasbeertjes, de mooie witte IJsberen, en nog veel meer.
  • Bezoekerstip – Houd er rekening mee dat je bij een bezoekje met kids niet alles kunt zien, maak dus vooraf goed je selectie.
  • Bezoekerstip – Kom vroeg! Als je vroeg bent kun je nog goed parkeren aan de Oceaniumkant, en hoef je ook niet lang te wachten bij de dieren.

Oermensjes Rapportkaart voor Blijdorp

Details Een hele hele mooie dierentuin die tot in de puntjes verzorgd is. Blijdorp blijft vernieuwen en je vindt telkens nieuwe dierenverblijven. Zelf bij slecht weer zijn er veel binnendingen te doen.
Hoe lang Zeker een volle dag. Je gaat hier niet naar toe voor een uurtje
Wat neem je mee Iets te eten en te drinken. Er zijn voldoende restaurants en toiletten beschikbaar in het park. Het eten is niet al te duur, en de restaurants zitten op leuke plekken in het park
Waar Rotterdam  

Voor welke leeftijd

0-4 jaar Goed te doen vanaf een jaar of 2. Woon je in de buurt dan is een abonnement aan te raden  
 4-6 jaar Erg leuke leeftijd voor de dierentuin  
 6-8 jaar Leuk, maar niet meer iedere week  
 8-12 jaar Leuk voor af en toe  

Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie melding! 
Van 16 juli tm 29 augustus staat Oermensjes in vakantie-stand.
Je bestelling wordt binnen 48 uur verzonden.
Van 6 tm 25 aug wordt je bestelling verzonden met een vertraging (max 2 weken)
Vanaf 30 aug verzend Oermensjes weer elke dag.

 
close-link
De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 82 reviews.