De Zevensprong Fietstocht – Ruurlo

de zevensprong fietstocht voor kinderen

zevensprong tonke dracht De Zevensprong Fietstocht is niet alleen voor kinderen van 9-13, maar ook voor ouders die een kleine trip down memory lane willen maken. Deze fietstocht van 15 kilometer (wij waren al met al zo’n 20 kilometer onderweg) brengt je uiteindelijk naar het Trappenhuis. Dit is waar Frans de Rode, Mijnheer THomtidom, Mejuffrouw Rosmarijn, Tante Willemijn, de Brozem, Iwan en Jan Toereloer samen met Geert Jan Grisenstein het geheim van de Zevensprong ontrafelen.

De fietsroute brengt je langs een aantal filmlocaties in de omgeving van Ruurlo. Je fietst van punt naar punt, en onderweg zijn er een aantal opdrachten die je moet oplossen. Lukt het om alle antwoorden te vinden, dan wacht er op het einde van de fietstocht een bijzondere schat op je.

De fietstocht is goed bewegwijzerd, en is goed te doen voor kinderen. Douwe (6) heeft de hele tocht zelf gefietst. De opdrachten zijn leuk om te doen voor kinderen vanaf een jaar of 8 / 9, en ze zijn vooral leuk als de kinderen het verhaal kennen. Onderweg zijn er voldoende bankjes om te picknicken, en je komt ook langs een aantal plekken waar je ijs of koffie kunt kopen.

Na afloop van de fietstocht zijn wij nog even gaan zwemmen in het zwembad van Ruurlo. Dit is een openluchtbad waar je heerlijk even kunt afkoelen na een warme fietstocht.

  • Bezoekerstip – Je kunt fietsen huren in Ruurlo – volwassen fietsen zijn 10 euro, en kinderfietsen 5 euro voor een dag.
  • Bezoekerstip – Het zwembad van Ruurlo is echt een aanrader. Meerdere baden, en een superglijbaan.
  • Bezoekerstip – Bij het eindpunt kun je lekker pannenkoeken eten in het bos. Hier is ook een klimbos of kabouterpad indien je nog energie over hebt.
  • Bezoekerstip – Het Trappenhuis is tegenwoordig een museum (Museum More) met een erg mooie Willink collectie. Er is ook gefilmd voor de serie in het kasteel. Als je door het museum loopt kun je een mooie vergelijking maken tussen de zalen nu, en in de serie.

de zevensprong fietstocht

Oermensjes Rapport kaart voor de Zevensprong Fietstocht

Details Een fietstocht van zo’n 20 kilometer in de bossen en het platteland in de prachtige Achterhoek. Je fietst van knooppunt naar knooppunt, en af en toe stap je af voor een opdracht. Voor fans van de Zevensprong is het een feest der herkenning, maar ook voor niet Zevensprong fans is het een leuke tocht.

Voor 4,95 koop je een fietsroute boekje bij de VVV. In dit boekje staan alle opdrachten die je gaat maken.

Hoe lang Je bent een uur of 4-5 bezig met de fietstocht. Zeker als je af en toe even pauze neemt en uitgebreid de tijd neemt voor de opdrachten.
Wat neem je mee Dit hangt een beetje van het weer af. Je kunt je eigen fietsen meenemen, maar kunt ze ook huren.

Wij huurden al twee keer met veel plezier fietsen bij Mark Fokkink waar we goed geholpen werden. Het is wel slim om even te bellen van te voren en fietsten te reserveren als de weersverwachtingen goed zijn.

Je kunt hier goed parkeren, en vanaf hier is het een klein stukje wandelen naar de fietsenverhuur en de VVV.

Waar Ruurlo

Voor welke leeftijd

0-4 jaar In een zitje is het een lekker stukje fietsen, maar het verhaal van de Zevensprong zal niet veel indruk maken.
 4-6 jaar De afstand is nog te groot om zelf te fietsen. Achterop de fiets is het prima te doen, en de opdrachten zijn goed te volgen
 6-8 jaar Een leuke fietstocht! Niet alle paden zijn verhard, en af en toe is het even zwoegen, maar de 20 kilometer is goed vol te houden. Het is natuurlijk vooral leuk als je het boek De Zevensprong vooraf hebt voorgelezen, of de serie hebt bekeken.
 8-12 jaar Erg leuk te doen! De opdrachten zijn pittig genoeg om het interessant te houden. Zo moet er een geheimschrift opgelost worden, moeten geheime codes ontrafelt worden, en puzzels gemaakt worden.

VVV Ruurlo

Kerkplein 20, 7261 AZ Ruurlo

 

 

Lijk het je ook leuk om ideëen uit te wisselen over groen-goed producten, en ervaringen over duurzaam opvoeden met elkaar te delen? Schrijf je dan nu in voor de Groen Goed Gebabbel Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie melding! 
Van 16 juli tm 29 augustus staat Oermensjes in vakantie-stand.
Je bestelling wordt binnen 48 uur verzonden.
Van 6 tm 25 aug wordt je bestelling verzonden met een vertraging (max 2 weken)
Vanaf 30 aug verzend Oermensjes weer elke dag.

 
close-link
De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 82 reviews.