Geocachen – overal in Nederland

Geocachen is een moderne variant op schatzoeken. Voor ons is het een ideale manier om de kids mee naar buiten te krijgen het bos in. Een wandeling in het bos krijgt betekenis als het een speurtocht wordt.

Geocaches zijn (meestal) doosjes die verstopt liggen op een coördinaat. Zo zijn er ‘oppikkertjes’, dat zijn caches waar je zo naar toe kunt lopen om iets te zoeken. Multi’s zijn routes, waarbij de schat pas ontdekt kan worden nadat je een aantal tussenpunten hebt gevonden, en mysteries tenslotte kun je pas ontdekken nadat je een puzzel hebt opgelost. Veel caches zijn gratis, en kun je zo gaan zoeken met de app (Android / Apple), voor andere heb je een abonnement nodig van E25 per jaar.

Onze limiet voor een middagje geocachen ligt op een kilometer of 4 a 5. Dan zijn ze er wel echt klaar mee en is de spanningsboog op.

  • Tip – ik heb ook een blog geschreven over Geocachen – de link vind je hier

 

Oermensjes Rapportkaart voor Geocachen

DetailsModern schatzoeken. Overal in Nederland zijn Geocaches verstopt. Je vindt ze met een mobiele telefoon, een account bij geoaching.com, en een geocache app.
Hoe langWandelen met kinderen is goed te doen voor 2-3 uurtjes. Daarna zijn ze er wel klaar mee
Wat neem je meeIets te eten en te drinken voor onderweg. Je hebt een mobiele telefoon nodig met een geocache app en een pen om in het logboekje te schrijven. Voor sommige caches heb je een abonnement nodig van E25 per jaar bij geocaching.com
WaarHeel Nederland

Voor welke leeftijd

0-4 jaarIn een draagzak, of kinderwagen
 4-6 jaarPrima te doen
 6-8 jaarPerfecte leeftijd
 8-12 jaarWel wat uitdagende caches kiezen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op - drukte bij PostNL

Door Corona is het drukker in de online winkel, en kan het zijn dat je pakketje langer onderweg is. Houd hier rekening mee bij het bestellen
ALTIJD OP DE HOOGTE?
schrijf je dan in voor de nieuwsbrief
close-link
Click Me
De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 67 reviews.