Maritiem Museum – Rotterdam

maritiem museum uitjes met kinderen oermensjes

Maritiem Museum – Alle kinderen in Rotterdam kennen Professor Plons – een binnen en buiten speelplek in het Maritiem Museum Rotterdam. Je kunt hier werken in de haven en pakketten de hele wereld rondsturen, je mag zeilen in een zeilboot, of de piraten helpen op hun schip. Professor Plons is leuk voor kinderen tot een jaar of 4 / 5.

Voor de wat oudere kinderen is er eigenlijk altijd wel een leuke wisseltentoonstelling. Eentje over handel. Waarbij je met je met schepen de wereld over voer terwijl je allerlei vragen moest oplossen. Of eentje over knappe koppen, waarbij je samen met Andre Kuipers een raadsel oplost terwijl je op bezoek gaat bij wetenschappers uit het verleden.

maritiem museum uitjes met kids

Oermensjes Rapportkaart voor het Maritiem Museum

Details Een van de leukste musea in Nederland voor kids. Er is altijd een leuke kindertentoonstelling, en Professor Plons is de bom voor kinderen tot een jaar of 7.

Met je museumkaart kom je gratis binnen, parkeren is altijd een beetje een gepuzzel in het hartje Rotterdam.

Hoe lang Een uur of 3
Wat neem je mee Het is een museum, dus je neemt vooral je nieuwsgierigheid mee. Mocht je bij Professor Plons willen spelen, hou er dan rekening mee dat een deel buiten is. In het voor/najaar nemen we altijd de jas mee naar boven, en die stoppen we dan niet in een kluisje. Er is een restaurant aanwezig, maar er staan beneden ook grote tafels waar je je eigen lunchpakketje kunt consumeren.
Waar Hartje Rotterdam  

Voor welke leeftijd

0-4 jaar Vanaf een jaar of 3 is Professor Plons leuk om te doen. Vanaf 4 jaar is het echt leuk, en kunnen ze ook meedoen met de speurtocht of andere activiteit die er is.  
 4-6 jaar Lastige leeftijd – tot een jaar of 5 is Professor Plons leuk. Daarna wellicht iets te kinderachtig.  
 6-8 jaar Er is eigenlijk altijd wel een leuke tentoonstelling met een kinderactiviteit. Voor deze leeftijd is het erg leuk om daar aan mee te doen, en spelenderwijs iets nieuws te leren en te ontdekken.  
 8-12 jaar De grote mensen tentoonstellingen worden nu ook langzamerhand interessant.  

Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam
010-413 26 80

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 79 reviews.