Museon – Den Haag

Het Museon – Dit museum heeft de leukste workshops van alle musea – vinden wij dan natuurlijk. Een workshop past bij de grote tentoonstelling op de beneden vloer. Zo beschilderde Douwe een schild tijdens de riddertentoonstelling en maakte Aafke een ruimteschip bij de tentoonstelling over astronauten. De workshops zijn echt top verzorgd, en alle materialen om los mee te gaan zijn voorhanden.

Het museum is ook de moeite waard hoor! Grote tentoonstellingen zijn vaak interactief met veel doe-dingen. Niet alleen maar kijken met je handen op je rug, maar zelf dingen doen. Daar onthouden kinderen ook beter van, dus het is spelenderwijs een educatief bezoek.

Bezoekerstip – parkeren in de buurt van het museum is echt een drama. Er zijn bijna geen plekken, en het resultaat is dat je ergens in de wijk moet parkeren.

rakket bouwen museon

Oermensjes Rapport Kaart voor Museon

DetailsHet Museon is een prima museum voor basisschoolkinderen in Den Haag. Het is een museum waar ‘doen’ hoog in het vaandel staat zonder over de top te gaan. Gewoon lekker met blokken stapelen, je wanen in de ruimte, bereiden van een paard, of op zoek gaan naar DNA. Als je daarnaast ook nog langs de workshop ruimte gaat kom je altijd met iets leuks geknutseld thuis.
Hoe langEen paar uur. Er is vaak 1 grote tentoonstelling die de grote trekker is, en daarnaast zijn er een aantal tentoonstellingen die langer blijven staan. Wij komen meestal voor de bijzondere trekker – lopen daar dan anderhalf uur rond, drinken koffie, en dan is het mooi geweest.

Vooral in de vakanties zijn er leuke programma’s voor kinderen in het Museon

Wat neem je meeEr is een restaurant, en de koeken zijn prima!
WaarDen Haag

Voor welke leeftijd

0-4 jaarNee, niet echt
 4-6 jaarEen beetje
 6-8 jaarLekker op onderzoek uit, de wereld ontdekken, en leuke slimme dingen ontdekken in het Museon. Voor deze leeftijdsgroep is het museum prima!
 8-12 jaarOok voor deze leeftijdsgroep is het museum erg goed te doen. De workshopruimte is wellicht niet heel hip meer, maar er is heel veel te leren en te ontdekken in het museum

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag

Lijk het je ook leuk om ideëen uit te wisselen over groen-goed producten, en ervaringen over duurzaam opvoeden met elkaar te delen? Schrijf je dan nu in voor de Groen Goed Gebabbel Facebook groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op - drukte bij PostNL

Door Corona is het drukker in de online winkel, en kan het zijn dat je pakketje langer onderweg is. Houd hier rekening mee bij het bestellen
ALTIJD OP DE HOOGTE?
schrijf je dan in voor de nieuwsbrief
close-link
Click Me
De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 67 reviews.