Verlanglijstjes

Verlanglijstjes

De dagen worden korter, het is al vroeg donker. De temperatuur daalt en langzaam krijgt iedereen zin in warme chocomelk onder een dekentje op de bank. Met de komst van het herfstweer komt ook het uitkijken naar de Decemberfeesten. De eerste speelgoedgidsen liggen al in september in je brievenbus, mijn kinderen kunnen die helemaal stuk lezen. Een wc-rol zou soms nog niet lang genoeg zijn hun verlanglijstjes van te maken en toch… dit jaar doen we dat eens anders.

Zoveel spullen. Mijn kinderen komen niks te kort. Ze hebben ieder een flinke plank vol boeken en bakken vol lego en playmobil. Tel daarbij een grote kast vol spelletjes en puzzels + 4 kratten met knutselmateriaal en ik snap werkelijk niet hoe ze zich ooit kunnen vervelen. (over de kast met buitenspeelgoed hebben we het gewoon even niet 😉 ) Natuurlijk vieren wij ook Sinterklaas en Kerstmis en hoort daarbij een cadeautje. Met kerst krijgen ze van ons een nieuw setje kleding, als feestkleding voor tijdens het kerstdiner. Met Sinterklaas is het een boel meer. In een facebookgroep waar ik lid van ben kwam bovenstaand plaatje voorbij, wat een goed idee! Het komt neer op: iets om te dragen, iets om te lezen, iets wat ze willen en iets wat ze nodig hebben. Daar gaan we voor dit jaar.

1.Iets om te dragen
Een nieuwe pyjama, gekke sokken, een mooi shirt of een setje ondergoed. Stom om kleding te geven? Echt niet! Mijn kinderen juichen erbij en vertellen de volgende dag op school trots aan de juf dat de sokken die ze nu aan hebben, door Sinterklaas zijn gebracht. Ik heb inspiratie genoeg voor dit cadeautje: de meiden zijn toe aan nieuwe zwempakken, Douwe is uit zijn regenlaarzen gegroeid, Mijntje heeft geen winterjurkjes meer en Aafke wil heel graag een LEGO Ninjago shirt (iets wat ik zelf kan maken van een effen T-shirt en een applicatie uitsnijden met mijn Silhouette Cameo

2.Iets om te lezen
Met drie boekenwurmen in huis is ook dit onderdeel makkelijk vervult. En of ze nou een donald duckje of een boek van hun lievelingsserie krijgen… alles is goed. Ook meteen het onderdeel waarvoor ik altijd slaag bij de kringloop. Geen boekenwurmen in huis? Of juist kinderen die nog niet kunnen lezen? Een zoekboek, een doe-boek/ tijdschrift met spelletjes kan dan ook een leuk cadeau zijn. Of denk aan een meeleesboek; een cd waarop het verhaal wordt voorgelezen en een boek met daarin de tekst afgedrukt. Of juist een samen-leesboek: een boek waarin enkele woorden uit de zin vervangen zijn voor plaatjes die jouw kind dan kan ‘lezen’.

3.Iets dat ze nodig hebben
Mocht punt 1 onuitputtelijk zijn, dan kun je altijd wat doorschuiven naar dit punt. Want nieuwe sokken hebben ze immers ook nodig. Wat de invulling van dit cadeau precies gaat worden hier thuis weet ik nog niet. Maar waarschijnlijk iets wat echt op/ kapot is en wat wel heel veel gebruikt wordt. Denk aan een set nieuwe stiften, knutselmateriaal, doucheschuim (weet je hoe tof het is dat je doucheschuim krijgt met een briefje van Piet erbij dat hij het al heeft uitgeprobeerd en dat het super lekker ruikt!) een drinkbeker/broodtrommel, een echt gebruiksvoorwerp wat je toch al zou kopen omdat het huidige op raakt.

4.Iets dat ze willen.
Echt willen. Hun liefst wens waar ze al dagen, weken, maaaaanden over praten. Wat bovenaan hun verlanglijstjes staat. Voor de oudste zal dat waarschijnlijk de kinderen voor kinderen cd zijn. Ik hoor haar al juichen. De andere twee spelen veel met playmobil en lego, dus wordt het waarschijnlijk een uitbreiding daarop. Aan de andere kant wil Aafke ook heel graag het nieuwe boek van de Gorgels (komt eind oktober uit) dus dat is ook een goede kanshebber.

Dure cadeaus? Onze kinderen hebben al niet echt buitensporig grote wensen, maar als ze wel een spelcomputer, space scooter of abonnement op de Efteling  op hun lijstje zouden zetten is het heel simpel: daar heeft Sinterklaas echt geen geld voor. Als hij jullie zulke dure cadeau’s zou geven, heeft hij geen geld meer om <vul hier namen van de vriendjes in> iets te geven. Probleem opgelost. Bij niet-gelovige kinderen kun je dat wellicht ook oplossend oor een zakje chocomunten te geven met een briefje erbij dat Sinterklaas ze graag een bijdrage geeft voor hun spaardoel.

Daarnaast kunnen cadeautjes heel goed tweedehands zijn. Zeker met boeken vind ik dat geen probleem. Kleding moet er vooral nog fatsoenlijk uit zien, voor de kinderen is dat nieuw. Playmobil en lego kan ook prima doorgegeven worden, maar moet wel compleet zijn. (Dan wel, een kant-en-klaar gebouwd object zodat een missend poppetje niet opvalt) Bovendien; tweedehands cadeautjes kun je ook heel goed op een rommelmarkt scoren. Zo verspreid je de kosten van die dure Decembermaand over het hele jaar, mooi cadeautje voor je portemonnee.

En oja… bij het sinterklaasfeest hoort ook wat lekkers te snoepen, dus wij voegen nog een nummer 5 toe; iets om te eten. 😉

Welke cadeautjes brengt Sinterklaas bij jullie op pakjesavond? Wat vind jij van deze punten? Ga je ze gebruiken of heb jij een heel andere invulling? Ik ben benieuwd! Laat je reactie hieronder achter in de poll:

Hoe vieren jullie Sinterklaas?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Sinterklaascadeautjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 61 reviews.