Wel Bento, Geen Plastic – product review RVS trommels

Wel Bento, geen plastic

Je bent een beetje klaar met enkel boterhammen eten tijdens je lunchpauze? Maar eigenlijk wil je geen plastic broodtrommel én toch gevarieerd eten? Maak kennis met de Blue Water Bento Boxen: rvs trommels in verschillende maten en vormen, voorzien van siliconen lekvrije deksel.

De Yumbox van roest vrij staal (RVS)

De roest vrij stalen trommels van Blue Water Bento passen perfect in elkaar. Je kunt de diverse trommeltjes los gebruiken (een kleintje als snackdoosje bijvoorbeeld) maar de kleine passen ook in de grote. Zo creëer je je eigen bento box, maar dan van roest vrij staal. Dat is niet langer meer enkel boterhammen voor je lunch, maar lekker varieëren met fruit, groente, wraps, salade,… Omdat alle trommeltjes een siliconen deksel hebben, zijn ze lekvrij en kun je er dus dips, dressings of yoghurt in doen.

Volg deze link om inspiratie op te doen voor een gezonde lunch.

Net als de Yumboxen zijn de Blue Water Bento boxen geen thermosboxen. Dat maakt dat je lunch er niet warm of koud in gehouden wordt. RVS heeft de eigenschap dat het de temperatuur aanneemt van wat je er in stopt. Dus als jij hete soep in je box doet, wordt de box zelf ook heet. Dit zal een uurtje zo blijven en daarna afkoelen. Wil je je soep langer heet bewaren? Overweeg dan een thermosfles van bijvoorbeeld Klean Kanteen. 

Blue Water Bento

De collectie van Blue Water Bento bestaat uit diverse rechthoekige en ronde trommels. Allemaal gemaakt van voedsel-veilig RVS. Op hun website hebben ze een uitgebreide blog naar de herkomst van hun materialen en manier van produceren. 

De siliconen deksels zijn uiteraard ook helemaal voedsel veilig, kunnen in de afwasmachine en in de oven (tot zo’n 200 graden) Daarnaast kun je ze ook in de vriezer doen, maar pas dan wel op dat je de rvs trommels niet te vol stopt. Vloeistof bijvoorbeeld zet uit als het bevroren wordt. Als je de trommel dan te vol hebt gedaan, kan het rvs barsten.

Het voordeel van siliconen boven plastic, is dat het een veel veiliger en vriendelijker materiaalsoort is. Siliconen zijn gemaakt van onschadelijke, gifvrije materialen. Het lijkt op plastic, maar bevat geen BPA, weekmakers, pvc of andere schadelijke materialen. Daarnaast wordt het door het gebruik niet poreus, zodat bacteriën geen kans krijgen. Wel een fijn gevoel als het met jouw lunch in aanraking komt.

Zowel de siliconen deksel als de RVS trommel kun je simpel in de vaatwasser schoon wassen. Dat is ook een mooi voordeel ten opzichte van de Yumbox, waar je enkel de tray van in de vaatwasser kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.oermensjes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 78 reviews.